Papírgyűjtés 2018

Kedves Szülők és Gyerekek!


Márciusban iskolánk ismét papírhulladék gyűjtést hirdetett. A befolyt összeget az ÖKO iskola terveinek megvalósítására fordítjuk. A legtöbb hulladékot összegyűjtött osztály meglepetésben részesül. :)


Lehetőség van nagyobb mennyiséget közvetlenül a telephelyre szállítani. Bővebb információkért kattintsanak IDE!
Amit kérünk a gyerekektől (és a felnőttektől), hogy:

  • az alábbi módon gyűjtsék a hulladékokat:- Papírhulladék: Kötegelve vagy dobozolva kell gyűjteni. A kartont kizárólag lapjára hajtogatott állapotban, kötegelve kell gyűjteni. Az újságpapírt és a kartont is erős zsineggel (akár duplán) kell átkötni, mert a mérés és a rakodás közben könnyen szétszakadhat a csomag.

- PET palack: Kizárólag folyadékmentes, lapított, taposott, zsákolt állapotban veszik át. A zsák száját szorosan át kell kötni, nehogy szétszakadjon rakodás közben.


  • a szomszédhoz is csöngessenek be nyugodtan, szerintünk örülni fog, ha a hónapok, esetleg évek alatt felhalmozott hulladéktól megszabadulhat.
  • hatalmas segítség, ha otthon le tudják mérni az összegyűjtött mennyiséget (NE FELEJTSÉK EL A "CSOMAGOKRA" RÁÍRNI A GYERMEK NEVÉT, OSZTÁLYÁT ÉS A MÉRT KG-OT!)
  • a későbbiekben megadott időpont(ok)ban (és csakis akkor) hozzák be az összegyűjtött mennyiséget. Ennek várható ideje április végén lesz.
Tegyünk együtt környezetünkért! Formáljuk együtt gyermekeink környezettudatos gondolkodását!

Eredményes papírgyűjtést kívánunk!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.